Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlety

Příspěvky

Celodenní výlet do Luxoru

25. 6. 2007

Tento výlet se nekoná ze Sharm el Sheikhu. Z hotelových recepcí se odjíždí v časných ranních hodinách. Policejní konvoj ze Safagy (60 km jižně od Hurghady) vyjíždí v 7.00 hod. Autobusy zde většinou přijedou dříve, seřadí se a vy máte možnost dojít si na toaletu. Další zastávka je zhruba po dvou hodinách u motorestu s možností občerstvení.

 

Dvoudenní výlet do Káhiry

25. 6. 2007

Program prvního dne výletu do Káhiry je shodný. V podvečerních hodinách ale neodjete zpět do vašich hotelů, nýbrž budete ubytováni v hotelu v Káhiře (některé cestovní kanceláře mají v ceně ještě večeři, jiné nikoliv, snídaně druhý den ráno v ceně zahrnuta bývá). Večerní program bude na vás. Můžete se vydat do centra Káhiry, navštívit světelnou a zvukou show v Gíze, prohlédnout si večerní Káhiry z panoramatické vyhlídky Káhirské věže. Váš průvodce by vám měl být nápomocen praktickými informacemi.


 

Celodenní výlet do Káhiry

3. 6. 2007

 

Na výlet do Káhiry z Hurghady či Sharm El Sheikhu se vyjíždí v pozdních nočních hodinách (z Marsa Alam se vyjíždí před půlnocí). Cesta trvá přibližně 6 hodin, není až tolik náročná, protože se jede převážnou část cesty za tmy, kdy ještě většinou každý spí a snaží se nabrat síly na nový den. Cestou bývá zastávka u motorestu s možností zakoupení občerstvení a toalet. Za použití toalet se na místech, kde se za tímto účelem zastavuje, platí většinou jedna egyptská libra. Je lepší mít připraveny drobné.