Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dahab

30. 6. 2007

Dahab

Dahab je hned po Sharm El Sheikhu druhým nejoblíbenějším střediskem na Sinajském poloostrově. Narozdíl od Sharmu, kde je bohatý noční život, je atmosféra Dahabu více rodinnější a klidnější. Dahab se nachází asi 85 km od letiště v Sharmu, což znamená zhruba 1,5 jízdy autobusem z letiště do hotelu.

V pozadí Dahabu se kontrastně k azurově modrému moři tyčí vznešené hory Sinajského pohoří. Slovo Dahab znamená v arabštině zlato. Podle některých pramenů toto označení vychází z toho, že se zde v dávných dobách v místních horách těžil tento drahý kov. V jiných pramenech najdete, že slovo Dahab má symbolizovat nádhernou barvu široký písečných pláží.

Samotný Dahab se dělí na dvě části. Řetěz prázdninových středisek a hotelů splňuje očekávaní náročnějších turistů. Druhá část zvaná Asilah je původní beduínskou osadou, ačkoliv se v posledních letech neustále rozvíjí, stále zde můžeme najít typické životní rysy beduínského způsobu života. 

V centru Dahabu toho příliš neuvidíte, najdete zde poštu, banku, supermarket, nemocnici a turistickou policii, internetové kavárny a několik restaurací a kaváren. Na dahabských pláží se nachází velké množství restaurací, které mají otevřeno již od časných ranních hodin a nabízí možnost pozorování východu slunce přímo z pláže.

Dahab je oblíbený zejména u mladých lidí. Je to jedna z nejoblíbenějších potápěčškých lokalit na pobřeží Rudého moře. Potápění není samozřejmě jedinou sportovní aktivitou, které se zde můžete věnovat. Dahab má kromě lenošení na nádherných plážích také vhodné podmínky pro windsurfing, vodní lyžování a mořský rybolov. Oblíbenou atrakcí je plavání s ochočenými delfíny v Nuweibě. A nejen to, pokud vás již "voda a moře" omrzí, můžete se v rámci fakultativních výletů vydat do místní pouště do malebného Barevného kaňonu.

Nejkvalitnějším hotelem v Dahabu je Hilton Dahab Resort, dále pak Happy Life Village, Coralia Club.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

výměna odkazů nebo ikonek

(Tom, 7. 4. 2009 6:53)

ahoj mám podobnou stránku taky o egyptě ale spíše o historii nechceš vyměnit odkaz pokud se ti stránka bude líbit napiš mi tam taky odkaz je to www.egyptzblizka.blog.cz