Jdi na obsah Jdi na menu
 


Safaga

30. 6. 2007

Safaga

 

Safaga je malé turistické středisko ležící asi 60 km jižně od Hurghady. Dá se říci, že Safaga je součástí rozsáhlé oblasti pobřeží Hurghady a v příštích letech se očekává, že místní hotely naváží na řetězec hotelů táhnoucích se na jih od Hurghady přes oblast Makadi.

Stejně jako jiná pobřežní střediska i Safaga byla původně malou rybářskou vesničkou. Ačkoliv zde existují rozsáhlé plány na hotelovou výstavbu, nedaří se je příliš uskutečňovat. Na stavební boom, který v současné době probíhá v Hurghadě, si Safaga zřejmě ještě několik let počká.

Centrum Safagy si stále zachovává původní ráz malé rybářské vesničky. Město má díky pravidelným větrům výhodné podmínky pro windsurfing. V minulosti se zde konala sportovní klání na světové úrovni.

Pro přepravu do Hurghady lze využít spojení autobusů společnosti Super Jet (taktéž ve směru Safaga - El Quseir), které jezdí každý den mezi 6. hodinou ranní a půlnocí. Cena jízdenky je cca 10 eg. liber. Z hotelové recepce si také můžete přivolat taxi, jehož cena by neměla převýšit 80 eg. liber za jeden směr. Některé hotely vypravují do Hurghady hotelové autobusy, ceny jízdného Vám sdělí recepce.

Safaga je výchozím bodem pro odjezdy do Luxoru a Asuánu. Pouze několik kilometrů od centra se nachází seřadiště, ze kterého odjíždí každodenně policejní konvoj doprovázející autobusy turistů. Nejvíce autobusů zde najdete ráno před sedmou hodinou, což je čas, ve kterém se odjíždí na výlety do Luxoru.

Hotely v oblasti Safagy jsou vhodné pro ty, kteří nevyhledávají rušný život a vystačí si pouze s animačními programy ve svém hotelu. Na své si zde přijdou vyznavači vodních sportů, šnorchlování a potápění, pro které má Safaga ideální podmínky. Není však vhodná pro rodiny s malými dětmi. Většina hotelů má přístup do moře přes korálové útesy.

Hotely v Safaze, do kterých často jezdí čeští turisté: Nefertari Safaga, Solymar Safaga Paradise a Shams Safaga.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

aZZGlxgqiFq

(adpktu@wdujwt.com, 6. 6. 2009 11:34)

GQTdPQ <a href="http://swfdtzpchgrt.com/">swfdtzpchgrt</a>, [url=http://brftrdzrdrbh.com/]brftrdzrdrbh[/url], [link=http://zulawxofrbdw.com/]zulawxofrbdw[/link], http://yobwxbfbbpdi.com/

IWTtfkElScikzGhvCL

(qrlauh@lkcekx.com, 16. 5. 2009 1:06)

fGd4Jh <a href="http://qkrhkllggycs.com/">qkrhkllggycs</a>, [url=http://mfjrpovergoz.com/]mfjrpovergoz[/url], [link=http://vbutqsdmwfau.com/]vbutqsdmwfau[/link], http://ryfogvczonxx.com/